5 tips til den nye hjemmetilværelsen

Det er en ny hverdag. Vi tilbringer mer tid hjemme enn noen gang, og hverdagen inneholder plutselig begreper som permittering, hjemmeskole, hjemmekontor og hjemmebarnehage – eller alt på én gang. Det er tiden for å ta vare på hverandre og holde fortet. Vi har derfor samlet våre beste og morsomste tips til den nye tilværelsen.

1. Skap gode soner
Gode soner hjelper til å dele opp hjemmet i ulike behov. Hvilke soner trenger dere i hjemmet, og hvordan best dele opp disse? Ha en egen sone for spis, lek, arbeid, avslapping og soving. På denne måten er det lettere å skille aktivitetene fra hverandre, og er mange kan man gjøre ulike ting på hver sin plass.

2. Bygg hytte
Har du små barn i huset, er det lite som er så populært som å bygge hytte. Finn frem pledd og puter, og lag en stor og romslig hytte på det mykeste gulvteppet i huset. Finn frem en god bok eller lydbok, og nyt litt kvalitetstid med hverandre.

3. Hjemmetrening
Alle har godt av litt fysisk aktivitet. Rydd vekk salongbord og ekstra møbler, og bruk salongteppet som treningsareal. Det finnes mye bra hjemmetrening på YouTube. Let deg frem og finn din favoritt. Gulvteppet kan også brukes som turnmatte for de små.

4. Hinderløype
En god måte å underholde barn på, er å lage en gøyal hinderløype. På dager hvor været ikke viser seg fra sitt beste, kan den også lages innendørs. Bruk møbler, puter, tepper og andre passende ting, og lag en løype med utfordringer man både må over og under, igjennom og hoppe imellom. Ekstra morsomt er det med musikk til.

5. Piknik i hagen (eller i stuen)
Finn frem passende underlag, som for eksempel saueskinn eller et ullteppe, og pakk piknikkurven for en koselig og minnerik piknik i hagen. Er det dårlig vær kan alltids pikniken flyttes til stuegulvet, da er det perfekt å dekke til på gulvteppet –  bare husk underlag for å unngå flekker. 🙂