Hvordan velge teppe til soverommet!

Vi elsker tepper på soverommet. Selv det feile benet får en bedre start når dagens første skritt tas på et mykt og godt teppe.

Det er mange grunner til at tepper er velegnet på soverommet. I tillegg til den nevnte komforten, demper tepper også akustikk – som fører til roligere sovemiljø. Tepper binder til seg svevestøv, og med regelmessig støvsuging, vil det bidra til et bedre soveklima. Så er det følgelig den estetiske faktoren; tepper hjelper til å skape et lunere og mer eksklusivt interiør. Ønsker du hotellstil på soverommet, vil et lekkert teppe være et godt valg.

Hva bør du tenke igjennom når du velger teppe til soverommet?

1. Størrelse
Ta utgangspunkt i sengens størrelse, teppet bør gå minimum 50 cm utenfor for å få en god gangsone. Er det dobbeltseng, kan med fordel teppet legges horisontalt og trekkes ned slik at det er gangsoner på alle sider av sengen man trør. Nattbordene får da et stabilt underlag på gulvet. For en seng på 180×200 betyr det at teppet bør være minimum 200×290. Et det plass i rommet kan det gjerne være større. For en enkeltseng vil et teppe på 140×200 være perfekt, eller alternativt en løper på siden. Se an rommet.

2. Uttrykk
Teppet har en stor effekt på hvilket uttrykk rommet får. Ønsker du at rommet skal være elegant og eksklusivt, rustikt og naturlig, eller lunt og koselig. Velg et teppe som gjenspeiler dette – det vil ha stor effekt. Se video på ifi.no her som omhandler noe av dette.

3. Funksjon
Ulike teppekvaliteter har svært ulike praktiske egenskaper. De fleste teppetyper egner seg godt på soverommet, men det kan allikevel være greit å tenke igjennom. Har du baby eller kjæledyr på rommet, kan det for eksempel være greit med et vaskbart teppe. Er det stor temperatur- og klimaforskjell, vil et teppe i et naturmateriale bidra til å regulere luftfuktigheten i rommet. Er det gulvkaldt vil det være godt med et varmende teppe i ull. Ønsker du et silkemykt teppe å tråkke på er viskose et godt valg.