Skap en lun og luksuriøs spisegruppe

Julehøytiden nærmer seg, og vi er inne i en tid med mye selskapeligheter og hygge. Lange frokoster, lunsjer og middagsselskaper er en viktig del av desember og julehøytiden for mange, og vi tilbringer ekstra mye tid ved spisebordet. Visste du at et teppe under spisebordet kan bidra med flere positive egenskaper, og gjøre selskapelighetene ekstra hyggelige?

Tepper demper akustikk

Et teppe i rommet demper akustikk og bidrar til at masete lyder som for eksempel stoler som flyttes og trinnlyd dempes. Jo tykkere teppe, jo mer lyd kan teppet bidra til å redusere, da det er mengden tekstil som avgjør hvor mye lyd som absorberes. Et gulvteppe gir derfor et lunere og roligere lydbilde i rommet, hvor høye stemmer, ulyder og støy blir mindre fremtredende. Rommet oppfattes mindre støyete og det blir mer behagelig å oppholde seg i, særlig dersom man er sensitiv for lyd.

Et lunt teppe hjelper til mot gulvtrekk

Hverken nylonstrømper, tynne bomullssokker eller pensko er særlig varmende for føttene. Et godt ullteppe der imot, føles varmt og godt, og forhindrer kalde føtter, samtidig som det er mykt og luksuriøst mot huden. Har du et tykt og godt ullteppe under spisebordet, vil det bidra til økt komfort rundt bordet.

Rammer inne og skaper sone

Gulvtepper rammer inn møbler og forsterker soner i rommet. Mange oppfatter også interiører som mer luksuriøse og velmøblerte dersom det inneholder tepper, det samme gjelder for spisestuen. Ved å bruke et gulvteppe under spisegruppen, får man en lun og luksuriøs stue og en godt innrammet sone.

Unngår svevestøv og smuler på tur

Smuler som faller fra bordet fra tid til annen, er vanskelig å unngå. Med et teppe under bordet, blir bøsset liggende i teppet. Man slipper å kjenne ubehagelige partikler under føttene og at smuler blir med på tur rundt i hjemmet. Teppet kan enkelt rengjøres med en helt vanlig støvsuger, og problemet er løst.

Ønsker du tips til hvordan velge teppe til spisegruppen, finner du det her.