TREND: Japandi

Japandi er en hybrid interiørstil som kombinerer det beste fra japansk minimalisme og skandinavisk funksjonalitet. Navnet “Japandi” er en sammensmelting av “japansk” og “skandinavisk”, og stilen henter inspirasjon fra begge tradisjonene for å skape en beroligende og funksjonell atmosfære i hjemmet.

Moodboard: Japandi

Opprinnelse og kjennetegn
Japandi er en refleksjon av både japansk og skandinavisk designfilosofi, som begge vektlegger enkelhet, naturlige materialer, og funksjonell skjønnhet. Stilen oppstod som en naturlig sammenslåing av disse to estetikkene, som deler en felles forkjærlighet for rene linjer, nøytrale farger, og en tilnærming til interiør som fremmer ro og balanse.

Kjennetegn ved Japandi-stilen inkluderer:

  • Minimalisme: Fokuserer på enkelhet og funksjonalitet uten overflødig dekor.
  • Naturlige materialer: Bruk av tre, bambus, papir og stein for å bringe naturen inn i hjemmet.
  • Nøytrale farger: En palett dominert av nøytrale og jordtoner som hvit, grå, beige og svart, med innslag av dempede aksentfarger.
  • Rene linjer: Møbler og dekor gjenkjennes ved sine strømlinjeformede og rene linjer som fremmer en følelse av orden og ro.
  • Teksturer: Ulike overflater og teksturer som bidrar til å vekke sansene.
  • Håndverk: Høy vektlegging på kvalitet og håndverk, med møbler og dekor som ofte er laget for å vare.

Tepper som kompletterer Japandi-stilen
Nedenfor har vi håndplukket ut en rekke tepper som passer perfekt inn i Japandi-stilen. Teppene er laget av naturlige materialer i nøytrale fargetoner, som harmoniserer med det stilrene uttrykket.

Melbourne: Laget av naturlig ull og bomull, dette teppet har en subtil tekstur og en nøytral fargepalett som fremmer en følelse av varme og komfort.

Nambi: Med sitt rustikke design og bruk av bærekraftig jute, bringer dette teppet en del av naturen inn i hjemmet.

Todi: Dette lang og myk ullfloss i naturlig hvit, gir Todi en følelse av enkelhet og stil, perfekt for å komplettere et Japandi-inspirert rom.

Alpen: Håndvevd i håndspunnet ull med en grov og spennende overflate, tilfører Alpen rommet et sanselig element.

Valle: Håndtuftet i myk og varm ull, med et stilrent buemønster, forener Valle funksjonell estetikk med elegant geometri.