Ull – funksjonelt, bærekraftig og tradisjonsrikt

Ull er et fantastisk naturmateriale, med lange tradisjoner i Norge. Vi bruker ull både på kropp og i hjem, og den naturlige estetikken til ullen ligger vårt hjerte nært.

Med vårt varierte og kalde klima, er ull gull verdt å ha på gulvet både sommer som vinter. Det både luner opp atmosfæren og varmer godt mot kalde føtter, men det er ikke de eneste unike egenskapene til ull.

Ull er et animalsk fiber, hentet fra pelsen til dyr. Vanligst er sau, men det finnes også ull fra for eksempel geit og lama. Pelsens funksjon er både varmeisolerende og fuktabsorberende, og det er nettopp dette vi drar nytte av når vi anvender ull som tekstilfiber. Ull er et 100 % fornybart og naturlig materiale.

HVORFOR ULL ER GULL

  • Ull har temperaturregulerende egenskaper, og om vinteren vil ullen virke varmende mot huden, mens den vil føles nøytral eller svalende om sommeren.
  • Ull kan absorbere fukt og kan derfor virke positivt på inneklimaet. Er det høy luftfuktighet vil ullen trekke til seg fukt, mens er det tørr luftfuktighet vil den frigi overflødig fukt.
  • Ull virker flammehemmende, og er derfor et mer brannsikkert materiale enn syntetiske varianter.
  • Ull har selvrensende og bakteriehemmende egenskaper. Det gjør at ulltepper er ekstra lette å vedlikeholde.

Se vårt utvalg av flotte tepper i ull!