Vakre teksturer

Lite skaper et så lunt, hyggelig og velmøblert hjem som aktiv bruk av teksturer i interiøret. Ulike teksturer gir vakre kontraster og dynamikk mellom ulike overflater, og tilfører rommet en naturlig følelse som vi kjenner igjen fra naturen.

Når en skal innrede rom er det lurt å tenke i gjennom hvilke tekstiler, materialer og overflater man har, slik at det inneholder ulike grader av grovhet, matthet og blankhet. Det vil gi lunhet, harmoni og kontraster for øynene – også i ton-i-ton interiører – og kroppen vil føle seg mer i sitt naturlige element.

Gulvteppet er et viktig produkt på veien til det velteksturerte rommet. Teppet er en større overflate med tekstur, og er en viktig faktor for å oppnå det utseende man ønsker i rommet. Et elegant og blank teppe vil gi et luksuriøst uttrykk, mens et grovt og taktilt vil gi større kontrast og en mer rustikk estetikk. Begge deler er tidsriktig, men uttrykket blir ganske annerledes.

Viktige teppetrender er nettopp grove naturmaterialer og blanke, elegante overflater, både korthårede og langhårede. Ønsker du de grovere og langhårede variantene, ta en titt på vår kolleksjon Sans – der finner du sanselige teksturer og overflater. Om du vil ha et mer klassisk og stilrent uttrykk, finner du mange av disse i kolleksjonen Essens.

Se våre eksempler nedenfor og la deg inspirere til variert bruk av tekstur!