Skap varme og lunhet med gulvtepper i ull

Har du tenkt på at mye varme og lunhet skapes ved å bruke gulvtepper i ull? Er man varm på føttene, hjelper det godt for hele kroppen.

Høsten har kommet, kveldene er mørkere og gradestokken kryper nedover. Mens bladene på trærne forvandles i ulike farger og gjør naturen blendende vakker, planlegger mange for en lang og fin tilværelse med mye innetid. Høye strømpriser og økte kostnader gjør at vi ser etter gode løsninger for hvordan skape trivsel, varme og hygge innendørs – gjerne med et par grader lavere innetemperatur enn normalt. Gulvtepper i ull kan gi mye varme og hygge til et interiør.

Ull er et av de mest populære materialene på tepper i Norge. Det er et tidløst materiale med mange positive egenskaper. Et godt vedlikeholdt ullteppe kan vare i år etter år, og det kan også gå i arv. Les mer om ull som materiale her.

Nåtidens interiørtrender samstemmer godt med ullens estetikk. Vi ønsker sanselighet og tekstur, kontraster mellom ulike overflater og variasjon i grovhet og materiale. Ulltepper kan ha mange former og uttrykk, de kan være alt fra flatvevde og vendbare til langhårede eller detaljrike. Blant årets nyheter har vi arbeidet mye med ull, og brukt ull og ullmikser på ulike måter for å skape både tidløse og moderne uttrykk. Nedenfor har vi plukket ut noen av våre ullfavoritter fra årets kolleksjon.

Dersom du ønsker å se alle våre tepper i ull kan du gjøre det her.

Farris
Farris er et tidsriktig teppe med organisk form og ulike detaljer i overflaten. Teppet er håndtuftet i ull med enkelte detaljer i viskose. Se mer om Farris her.

Lyngen
Lyngen er et tykt og mykt teppe med et flott og moderne formspråk. Det er håndtuftet i ull og mønsteret er skapt med ulik tekstur og høydeforskjeller. Lyngen finnes i to farger. Se Lyngen her.

Melbourne
En svært populær teppeserie i tovet og vendbar ull. Melbourne er et klassisk flatvevet teppedesign som egner seg godt i norske hjem og hytter. Melbourne kommer i et utvalg av naturfarger og i mange størrelser. Se hele serien her.

Dalton
Små myke knuter og vakker tekstur, gjør Dalton til et lunt og behagelig teppe, som passer inn i de fleste interiører. Dalton kommer i fire ulike farger og et stort utvalg av størrelser. Med Dalton får du mye teppe til en hyggelig pris. Se Dalton-serien her.

Alpen
Alpen er en av våre klassiske serier, og er alltid er like aktuell både hjemme og på hytta. Alpen er håndvevd i håndspunnet New Zealand ull og har en renning av lin. Det er et grovt og tykt teppe som gir lunhet og tekstur til interiøret. Se Alpen her.