Årets teppetrender 2024

Tepper er viktig i interiøret. Vi bruker mer tepper, større tepper og flere tepper. Mange foretrekker å ha tepper i alle rom. Vi ser også en tendens til at tepper brukes lag-på-lag. Variasjonen av design og kvaliteter er stor, og valgmulighetene er mange. I InHouse leter vi alltid etter de nyeste tendensene, og analyserer dem i et norsk perspektiv. Her presenterer vi de fem viktigste teppetrendene nå.

1. Naturlige farger og materialer

Inspirasjon fra naturen er den viktigste interiørtrenden nå. Vi søker mot naturen gjennom en nedtonet estetikk, med lune nyanser og naturlige, nedbrytbare materialer. Eksempler på serier i denne kategorien er Melbourne og Tofino.

2. Taktile teksturer

Også her er naturen en viktig inspirasjonskilde. Grove teksturer og langhårede tepper tilfører interiøret sanselighet, lunhet og tekstur, og gir dybde og aktualitet til ett hver rom. Tepper som Nambi og Raggio er gode eksempler i denne kategorien. Se også vår kolleksjon SANS dersom du har lyst til å se flere tepper i denne sjangeren.

3. Organiske former

Organiske former skaper aktuelle interiører, som appellerer til hvilepuls og avslapping. Formspråket harmonerer godt og fremhever myke og buede møbler. Mønstrene er gjerne ton-i-ton med høy og lav luv, eller teksturkontraster i overflaten. Det tilfører dybde og tekstur til interiøret, og skaper gode og lune rom. Eksemplene nedenfor er Farris og Lyngen. Her finner du flere tepper i denne kategorien.

4. Farge og optimisme

I nedgangstider søker mennesker naturlig mot det optimistiske. Den fargerike og lekne stilen som blusset opp under pandemien er på ingen måte forvunnet, men utvikler seg videre. Mange opplever at fine fargekombinasjoner og mønstre er essensielt for en positiv tilværelse, og innreder hjemmet med friske farger, lekenhet og optimisme. Det trenger ikke være “all inn” – det hjelper også med litt fargepop!

I kolleksjonen EDDA ny InHouse og i InHouse Signatur finnes mange tepper med friske farger. Eksemplene nedenfor er Emily by Edda og Jardin fra Ted Baker. Se flere av våre fargerike favoritter her!

5. Håndverk og tradisjoner

Nostalgi er et ord som preger trendene. Mange trendforskere har undersøkt hvorfor nostalgien har blitt en så viktig del av vår tidsalder, og de har funnet flere grunner til hvorfor. En side er søken etter det tidløse og langsiktige, valgene som varer og som handler om kvalitet – både i materialvalg og estetisk – og da omfatter design som vil vare over tid. En annen faktor er lengten etter trygghet, som vi nå leter etter i fortiden – og det handler om å ta tiden, de gode stundene og bevisstheten tilbake. Lengselen etter noe mange føler de mangler i dag. Det realiseres i en økt bevissthet rundt håndverk og tradisjoner. De «ekte» produktene, som er skapt med kjærlighet og trente hender – og som varer i generasjoner. Design fra Morris & Co. reflekterer disse verdiene, og få designere har blitt kopiert mer de siste årene, på tross av at designene er mer enn 100 år gamle. Klassiske håndknytte tepper er og typiske produkter vi også ser en økende interesse rundt, og som stammer fra de samme behovene.